Om bandet

Eka

Lennart Ekdal, gitarr och sång 

Känd som uppkäftig programledare och utfrågare av makthavare i TV. Mindre känd – men minst lika tuff – som rocksångare och gitarrist. Kapellmästare som älskar Stones och har Claptons autograf på guran. 

Pelle

Pelle Ekman, trummor 

Har spelat allt mellan pop, rock, progg, klassiskt, jazz och blues. Hade i över 20 år band ihop med journalistkompisarna Steffo Törnquist och Lennart Ekdal. Rest i parkerna med Gösta Engström, Ted Ström och Clark Kent.

Lill-Jimi

Mats Arrhénborg, gitarr 

Scenograf, konstnär och charterskeppare på Ivar Kreugers M/Y Loris – och förstås gitarrist. Turnerat  i Norden med Thomas Gylling och Reggae Team. Såg Jimi Hendrix på Grönan 1970. Det märks...Benke Bunker

Bengt Lundgren, bas 

Landets stadigaste basist. Musikaliska oskulden rök med besked när han som 17-åring turnerade med Little Gerhard ute i Europa. Har spelat med alla. Utgör bandets ryggrad tillsammans med Pelle.

Inte en dålig låt!

Lennart Ekdal har spelat med Big Red i över tio år och uppträder regelbundet på musikställen, privata fester och företagsgig. Ekdal har en häftig röst och vet att charma en publik. Attityden från TV känns igen. Kolla hur det låter på Video-sidan!


Big Red hör hemma i Stockholm men uppträder runt om i Mellansverige. Bandet spelar musiken de själva växte upp med och älskar. Som Hendrix och Stones, Dylan och Clapton, Bee Gees och Joe Cocker. Kanonlåtar rakt igenom. Dansant och medryckande.


Facebook: Ekdal Big Red


Instagram: ekdal.bigred